A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Таганчанська громада
Черкаська область, Канівський район

Випускний вечір: 10 порад, яких варто дослухатися

Дата: 26.06.2019 08:41
Кількість переглядів: 22

Ось і закінчився ще один навчальний рік. Для випускників шкіл пролунав останній дзвоник, незабаром довгоочікуваний випускний вечір!

Батьки, вчителі, діти доклали багато зусиль, щоб організувати його якнайкраще і цей день залишився у спогадах, як приємна подія, без будь-яких непередбачуваних ситуацій та небажаних наслідків для здоров’я. 

         Але саме у цей період року, як правило, з’являється загроза виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням недоброякісних продуктів харчування та забрудненої питної води. Підвищення температури повітря до 200С і вище сприяє швидкому розповсюдженню і накопиченню мікроорганізмів, що потрапили на продукт. Нерідко групові інфекційні захворювання та отруєння стаються на святкуваннях.

         Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області з метою недопущення спалахів інфекційних захворювань і харчових отруєнь, пов’язаних з проведенням випускних вечорів на Черкащині, рекомендують:

-     організовуйте святкування лише в офіційних закладах громадського харчування, які зареєстровані як оператори ринку з обігу харчових продуктів. За зверненням адміністрації закладу фахівці територіального управління Держпродспоживслужби можуть  провести обстеження закладу щодо дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, надати кваліфіковані пропозиції;

-   переконайтесь, що у закладі створені необхідні умови для зберігання сировини та харчових продуктів, наявне технологічне обладнання для приготування замовленого асортименту страв, на харчові продукти є відповідні документи, що підтверджують їх якість та безпечність;

-    при складнанні меню слід відмовитись від епідемічно небезпечних страв (салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, заливні страви, торти, тістечка з кремом, желе, морси та ін.);

-         не вживайте на святкуванні страви домашнього приготування;

-      не замовляйте надмірну кількість страв, адже термін зберігання готових страв складає не більше двох годин з моменту їх приготування; 

-       не використовуйте для вживання та приготування страв харчові продукти, придбані на стихійних ринках, інших місцях несанкціонованої торгівлі;

-  до приготування страв має бути залучений персонал, що має відповідну фахову підготовку, необхідний рівень гігієнічних знань, який  пройшлов профілактичні медичні огляди у встановлені терміни, про що свідчать відповідні документи;

-      не вживайте продукти і напоїи при найменшій підозрі щодо їх якості або невідомого походження, а також страв, що залишились після святкових заходів;

-         дотримуйтесь правил особистої гігієни та безпечної поведінки;

-         у випадку виявлення симптомів харчового отруєння необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати швидку допомогу, а не займатись самолікуванням.

Для отримання фахової консультативної допомоги з питань безпечного  проведення заходів, пов’язаних зі святкуваням випускних вечорів, рекомендуємо звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та його територіальних (міських та районних) управлінь.

Приємного вам святкування!

Джерело: www.cherk-consumer.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь